Clicky


Faillissement Interval Expeditie, voorheen C. van Dijk & Zn Expeditie, door rechter vernietigd

Faillissement Interval Expeditie, voorheen C. van Dijk & Zn Expeditie, door rechter vernietigd
29-06-2017 09:43 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

VOLKEL - Het faillissement van Interval Expeditie dat op dinsdag 2 mei werd uitgesproken is door de rechter vernietigd. Het bedrijf wijzigde enkele dagen voor het faillissement haar naam van C. van Dijk en Zn Expeditie naar Interval Expeditie.

Een werknemer van het bedrijf tekende verzet aan bij de rechtbank tegen het uitgesproken faillissement. "Volgens de werknemer zou de werkgever het faillissement gebruiken om onder zijn arbeidsrechterlijke bescherming uit te komen. De rechtbank heeft de werknemer hierin gevolgd", aldus curator mr. Arnolds.

"Wat de gevolgen zijn voor Interval Expeditie is op dit moment nog niet bekend. Interval heeft acht dagen de tijd om in hoger beroep te gaan. Als geen hoger beroep wordt aangetekend dan is het faillissement ongedaan gemaakt en zal de arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemers worden hervat", aldus de curator.

Interval werd door de rechter tevens veroordeelt tot het betalen van de proceskosten en de kosten van de advocaat en curator. In totaal een bedrag van bijna 8.000 euro.