Clicky


PostNL zet elektrische bestelwagens van Voltia in om op de Waddeneilanden uitstootvrij te gaan bezorgen

PostNL zet elektrische bestelwagens van Voltia in om op de Waddeneilanden uitstootvrij te gaan bezorgen
28-03-2017 16:49 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Vandaag kondigde PostNL, de Nederlandse post- en pakketbezorger, aan dat het Voltia’s 100 procent elektrische bestelwagens in gaat zetten met als doel om de eigen operatie op Terschelling uitstootvrij te maken.

Na een succesvolle pilot heeft PostNL een overeenkomst afgesloten voor drie elektrische voertuigen; een volledig elektrische 3,5 tons Citroen Jumper en twee Nissan eNV200 Maxis.

“We zijn erg blij dat PostNL ons heeft gekozen als partner,” aldus Manolo de la Fuente , Benelux Regional Manager van Voltia.

“PostNL bouwt aan duurzaamheid, onder andere door meer uitstootvrij te bezorgen. We zijn vereerd dat ze ons hebben gekozen om bij te dragen aan deze belangrijke doelstellingen. We kijken er naar uit hen verder te helpen met het schoner bezorgen van post en pakketten.

Voltia levert elektrische voertuigen “as a service” aan logistieke bedrijven die willen overstappen naar een elektrische vloot bestelwagens. Door het eigendom over de voertuigen te behouden en ze te leasen, samen met alle mogelijke ondersteuning, maakt Voltia het mogelijk voor bedrijven om direct en naadloos over te stappen op elektrisch rijden, zonder grote initiële uitgaven of risico’s.

PostNL kiest ook voor Voltia naast andere grote logistieke bedrijven, zoals DPD, TNT, DB Schenker en de Slowaakse Post.