Clicky


DHL behaalt IATA CEIV Pharma Certificaat en GDP-groothandelsvergunning voor geneesmiddelen

DHL behaalt IATA CEIV Pharma Certificaat en GDP-groothandelsvergunning voor geneesmiddelen
24-03-2017 13:33 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

BONN/SCHIPHOL - DHL Global Forwarding, de lucht- en zeevracht specialist binnen Deutsche Post DHL, heeft voor zijn luchtvrachtkantoor op Schiphol Zuid-Oost de IATA CEIV Pharma-certificering behaald. Hiermee toont het bedrijf aan te voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en serviceniveaus die de International Air Transport Association (IATA) stelt aan  life sciences & healthcare zendingen.

“DHL werkt al geruime tijd samen met IATA om te beantwoorden aan de eisen die de farmaceutische industrie stelt aan het vervoer van medische producten zodat deze veilig gebruikt kunnen worden. Dit heeft  een gestandaardiseerde aanpak met een hoge mate aan productiviteit, accuratesse en betrouwbaarheid als gevolg”, zegt David Bang, Global Head of DHL Temperature Management Solutions en CEO LifeConEx bij DHL Global Forwarding.  

Sinds het derde kwartaal van 2016 is DHL wereldwijd bezig om zijn locaties te certificeren volgens de IATA CEIV Pharma Standard. Na onafhankelijke audits door derden en een trainingsprogramma voor alle medewerkers, heeft de DHL Air Thermonet locatie op Schiphol Zuid-Oost dit kwaliteitslabel weten te behalen. Bovendien heeft het Ministerie van Volksgezondheid het bedrijf de GDP-groothandelsvergunning voor geneesmiddelen toegekend.

Dankzij het unieke IT platform LifeTrack is DHL in staat meer inzicht te creëren in temperatuur-gecontroleerd transport dan in de markt gebruikelijk is. LifeTrack traceert de zendingen niet alleen, maar maakt het ook mogelijk om in te grijpen in het leveringsproces wanneer dat nodig is. Life track functioneert elk uur van de dag, 365 dagen per jaar. DHL kan hierdoor kwaliteit garanderen en is daarmee een betrouwbare partner voor het transport van structureel complexe en temperatuurgevoelige farmaceutische producten.

“Bij DHL besteden we veel aandacht aan het continu verbeteren van de kwaliteit van onze dienstverlening. Met het behalen van de IATA CEIV Pharma Certificering en de GDP groothandelsvergunning, laten we zien dat DHL Global Forwarding de juiste partner is voor het transport van vitale en temperatuurgevoelige producten”, voegt Ray Vletter, Head of Air Freight bij DHL Global Forwarding Nederland, toe.

Het Life Sciences & Healthcare Competence Center op Schiphol Zuid-Oost is 1000 vierkante meter groot, en biedt ruimte aan 100 pallets die bij een temperatuur tussen 2 en 8°C opgeslagen kunnen worden. Nog eens 300 pallets kunnen tussen 15 en 25°C opgeslagen worden. Ook de laadruimte is temperatuur-gecontroleerd. Het loading dock is geschikt voor zowel luchtvrachtcontainers als pallets, actief gekoelde containers kunnen er worden opgeladen en ook biedt het center de mogelijkheid om dry ice te verversen.

De overkoepelende luchtvaartorganisatie IATA onderzoekt en controleert op elke gecertificeerde locatie of wordt voldaan aan de Temperature Control Regulations (TCR), de GDP (Good Distribution Practices) richtlijnen van de Europese Unie, Annex 5 van de World Health Organization WHO en aan de Pharmacopeia Standards van de Verenigde Staten. Daarnaast beheert IATA ook de kwaliteitsstandaarden voor het transport van gevaarlijke stoffen en levende dieren.

Foto's

  • DHL
    DHL
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions