Clicky


Gewonden bij vliegtuigcrash in Zuid-Soedan

Gewonden bij vliegtuigcrash in Zuid-Soedan [+foto]
20-03-2017 17:00 | Ongevallen | auteur ANP/RTR

WAU - Een passagiersvliegtuig is maandag na de landing op het vliegveld van de Zuid-Soedanese plaats Wau in de brand gevlogen toen het tegen een brandweerwagen opreed. Alle 44 inzittenden konden van boord worden gehaald. Zeker vier passagiers zijn gewond geraakt.

Het vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij South Supreme Airlines kwam uit de Zuid-Soedanese hoofdstad Juba. Door gebrek aan infrastructuur en oorlog is verkeer over land uiterst moeilijk in Zuid-Soedan.

Door slecht weer zou het vliegtuig na landing tegen een brandweerwagen zijn gereden, aldus een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij. ,,Het toestel was veilig geland maar door het slechte weer week het vliegtuig van zijn lijn en reed het in op een brandweerwagen en vloog het in brand", zei de woordvoerder. "Vier mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling, onder wie een lid van het bemanningsteam."

Lokale media berichtten eerder dat niemand het ongeluk had overleefd maar dit werd al snel tegengesproken door hulpverleners ter plekke die meldden dat er alleen gewonden waren.