Clicky


Ewals verlengt bandencontract met Goodyear voor 3.550 voertuigen

Ewals verlengt bandencontract met Goodyear voor 3.550 voertuigen
20-03-2017 17:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN - De toonaangevende logistieke dienstverlener Ewals Cargo Care heeft opnieuw gekozen voor Goodyear als leverancier van vrachtwagenbanden, waardoor de samenwerking van meer dan 20 jaar voortgezet wordt. Het contract geldt voor heel Europa en behelst de levering van banden voor zo’n 3.000 opleggers en 550 trekkers, in combinatie met een volledig pakket van ondersteunende diensten voor vrachtwagenbanden onder de noemer Goodyear FleetFirst.

“Een compleet Europees servicepakket voor vrachtwagenbanden, gekoppeld aan een online-monitoringprogramma is precies wat we zochten. We zetten het partnerschap met Goodyear – dat al 20 jaar bestaat – dan ook graag verder”, aldus Bart Van Rens, Manager Ewals Fleetcontrol.

“Wij werken vrij dynamisch met Goodyear samen. In het verleden hebben we al de krachten gebundeld bij de ontwikkeling van de 435/50R19.5-band en meer recent bij de invoering van de versie met ingebouwde RFID-chip. We zijn ervan overtuigd dat we onze banden dankzij het RFID-concept beter kunnen monitoren en dit zal logischerwijs de kosten drukken. Een andere grote stap voorwaarts bij de monitoring van ons wagenpark is de nieuwe registratiefunctie ‘eJob’ die Goodyear aanbiedt. Zo krijgen wij onmiddellijk informatie binnen over alle uitgevoerde werken: de medewerker voert gewoon de betreffende gegevens rechtstreeks op een pda in nadat de job uitgevoerd is, waar dan ook in Europa. Het stelt ons gerust dat ons partnerschap en onze samenwerking door de verlenging van ons contract met succes verzekerd zijn.”

De meeste opleggers van Ewals zijn megatrailers van 100 m3. Hiervoor levert Goodyear de KMAX T RFID (Radio Frequency Identity) 435/50R19.5-opleggerbanden met hoog kilometerrendement en ingebouwde microchips. Dit is een belangrijk aspect voor het bandenbeheer van Ewals aangezien de microchips een unieke interfaceverbinding maken met FleetOnlineSolutions, het online-bandenbeheerprogramma van Goodyear. Dit levert voordelen op zoals kortere stilstandtijden, een beter bandenbeheer en meer zekerheid.

Het contract geldt ook voor andere bandenmaten die Goodyear levert naast de KMAX-banden met verbeterd kilometerrendement. Bovendien worden specifieke Goodyear ULTRA GRIP MAX-winterbanden gemonteerd op opleggers in Scandinavië om ervoor te zorgen dat ze ook ‘s winters mobiel kunnen blijven.

De service voor Ewals wordt verstrekt door het Europese TruckForce-netwerk van Goodyear met meer dan 2.000 medewerkers en omvat ook de ServiceLine24h-pechverhelping en FleetOnlineSolutions, het innovatieve programma voor beheer van vrachtwagenbanden.

“We zijn heel blij dat we onze jarenlange samenwerking met Ewals kunnen voortzetten”, aldus Waldek Jarosz, Fleet Solutions Director bij Goodyear Europe, Middle East and Africa.

“Het partnerschap tussen Goodyear en Ewals heeft in het verleden al veel wederzijdse voordelen opgeleverd en zal dat ook in de toekomst blijven doen. We leveren niet alleen vrachtwagenbanden en de bijhorende service maar we hebben ook al samengewerkt aan nieuwe ontwikkelingen op het vlak van vrachtwagenbanden. Die hebben hun nut al ruimschoots bewezen als innovatieve oplossingen om de efficiëntie van het wagenpark van Ewals te helpen verbeteren en de werkingskosten te drukken.”

Ewals Cargo Care heeft 49 kantoren in 13 Europese landen en is marktleider in logistieke diensten en wegtransport. Omdat just-in-timeleveringen cruciaal zijn in de automotive-branche is betrouwbaarheid van wezenlijk belang voor het bedrijf. Dit betekent dat banden en het onderhoud ervan bepalend zijn voor het welslagen van het bedrijf. De hoogwaardige producten, innovatieve oplossingen en gespecialiseerde diensten van Goodyear zullen mee het succes van Ewals bestendigen.