Clicky


Hennepkwekerij ontdekt in meerdere vrachtwagentrailers in Oosterhout

Hennepkwekerij ontdekt in meerdere vrachtwagentrailers in Oosterhout [+foto]
26-02-2017 10:31 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

OOSTERHOUT - De politie is zaterdagavond gestuit op een grote hennepkwekerij aan de Nijverheidsweg in Oosterhout. De hennepkwekerij zat verdeeld verschillende vrachtwagentrailers die op het terrein stonden. Het pand aan de Nijverheidsweg is al eerder gesloten wegens de vondst van drugs. De politie verrichte één aanhouding en verwacht nog meer aanhoudingen te doen.

Omdat het moeilijk was om in de trailers te komen is de hulp van de brandweer ingeroepen. Deze hebben met grof materieel de trailers opengemaakt zodat een gespecialiseerd bedrijf de hennepkwekerij kan ontmantelen.

De politie spreekt van een zeer groot opgezette kwekerij van minstens duizend planten. Ook Enexis is ter plaatse geweest om de stroom, die waarschijnlijk gestolen werd, af te sluiten.

De politie doet grondig onderzoek op het terrein, in het pand zelf zijn voor zover bekend geen verdachte zaken gevonden.

Op het terrein aan de Nijverheidsweg is al eerder een drugsvondst gedaan. Toen ging het om ongeveer tweehonderd planten. Het pand is toen langere tijd gesloten geweest.