Clicky


76-jarige vrachtwagenchauffeur lapt rij- en rusttijden aan zijn laars

76-jarige vrachtwagenchauffeur lapt rij- en rusttijden aan zijn laars
21-02-2017 19:15 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BAD OLDESLOE(D) - Een Duitse 76-jarige vrachtwagenchauffeur kan een fikse boete tegemoet zien vanwege het overtreden van de rij- en rusttijdenwet. Maandagochtend werd hij door de Duitse politie aangehouden op de A1. De man uit het Duitse Lippe had in de afgelopen 29 dagen in totaal 24 keer de regels overtreden.

De man werd maandagochtend rond 10:35 uur gestopt op de A1 ter hoogte van Bad Oldesloe. De container chauffeur had in deze periode al zes keer de toegestane dagelijkse rijtijd overschreden. In één geval had hij zelfs 30 uur achter elkaar gewerkt zonder pauze. Daarnaast had hij acht keer te weinig rust genomen waarvan drie keer zelfs minder dan drie uur.

In totaal vond de politie 24 schendingen van deze chauffeur, die tevens eigenaar was van het transportbedrijf. Als verklaring gaf hij op dat hij probeerde de inkomsten te verhogen omdat hij financiële problemen heeft.

De chauffeur werd direct negen uur rust opgelegd en daarnaast kan hij een boete tot 11.000 euro tegemoet zien. Het exacte bedrag zal nog door de arbeidsinspectie worden bepaald.