Clicky


Wilders: geen Carrédebat na interview broer

Wilders: geen Carrédebat na interview broer
19-02-2017 18:00 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Geert Wilders doet niet mee aan het mede door RTL Nieuws georganiseerde verkiezingsdebat in Carré op 5 maart. De PVV-leider heeft dat zondag laten weten nadat RTL Nieuws een interview had gepubliceerd met zijn broer Paul Wilders.

"Wat een ongelooflijk laaghartig tuig is RTL Nieuws om mijn familie bij de campagne te betrekken. Walgelijk'', liet Wilders via Twitter weten.

In het interview zegt zijn broer Paul onder meer dat de PVV-leider geen tegenspraak duldt. "Wie Geert tegenspreekt, heeft afgedaan. Familie of niet."

Voor het Carrédebat zouden de lijsttrekkers van de acht grootste partijen worden uitgenodigd.

Wilders zegde vorige week ook al het 'premiersdebat' bij RTL Nieuws af, net als overigens VVD-leider Mark Rutte. Dat gebeurde omdat daar meer deelnemers voor zouden worden uitgenodigd dan eerder was afgesproken.

De PVV-leider laat weten dat debatten tegen Rutte bij EenVandaag op 13 maart en tegen PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher op 14 maart bij de NOS bij hem nog wel op de agenda staan.

RTL-hoofdredacteur Harm Taselaar betreurt dat Wilders weer heeft afgezegd. "Ik sta nog steeds achter het interview dat wij hadden met de broer van Wilders. Daarin vertelt hij vooral over de gevolgen die de uitspraken van zijn broer voor hemzelf hebben.'' Het debat gaat wat betreft Taselaar gewoon door: "Het kan niet zo zijn dat we door de nukken van een politicus maar debatten niet door moeten laten gaan, maar wat de inhoudelijke gevolgen zijn kan ik nog niet zeggen.''