Clicky


Afscheidsdienst met eerbetoon Haagse agent Mario

Afscheidsdienst met eerbetoon Haagse agent Mario
19-01-2017 17:16 | Binnenland | auteur ANP

BOSKOOP - De 36-jarige agent die eerder deze maand overleed aan de verwondingen die hij opliep bij een aanrijding tijdens de jaarwisseling in Den Haag heeft donderdag een afscheid met korpseer gekregen.

De kist met het lichaam van de Haagse agent Mario werd in Boskoop door een erehaag van collega's ontvangen. Ook tijdens de dienst werd de kist, die was bedekt met de rood-wit-blauwe vlag, geflankeerd door politiemensen in hun officiële uniform.

Bij de dienst voor de politieman waren ook minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie, korpschef Erik Akerboom en burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag aanwezig.

De agent raakte tijdens de jaarwisseling zwaargewond toen hij werd aangereden op het Kaapseplein in Den Haag. Hij overleed een aantal dagen later aan zijn verwondingen. Na zijn dood kwamen er veel steunbetuigingen binnen voor nabestaanden en de politie.

De familie heeft na de dienst haar dank uitgesproken voor alle steun en de "ontroerende en overweldigende'' reacties. "Omdat Mario na zijn ongeluk ineens landelijk nieuws werd en tot op de dag van vandaag in de belangstelling heeft gestaan, hebben we er bewust voor gekozen een klein deel van zijn afscheid in beeld te laten brengen. Mario heeft het afscheid gekregen wat hij verdiende. Vanaf nu is Mario weer gewoon 'van ons' en zullen wij, buiten de schijnwerpers van de (social) media, een manier moeten vinden om zijn verlies een plek te geven.''