Clicky


Top 6 bedrijfsautoschades van Nederland

Top 6 bedrijfsautoschades van Nederland
16-01-2017 09:10 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ARNHEM - Autoschade: we hebben er allemaal wel eens mee te maken. Maar welke soort schade wordt er het meest gemeld bij bedrijfsautoverzekeringen? Wij onderzoeken en analyseren ieder jaar de autoschades die u zijn overkomen en door u veroorzaakt zijn, zodat we een beter inzicht krijgen welke autoverzekering er bij u zou passen. Uit de analyse bleek dat het aantal gevallen van achterop rijden spectaculair gestegen is de laatste jaren.

1: Ruitschade

Met stip op nummer 1 staat ruitschade. Deze wordt verreweg het meest gemeld. Het lijkt wellicht niet spectaculair, maar gemiddeld wordt er per keer € 224 euro uitgekeerd om ruitschade te betalen. Dit varieert van het repareren van een sterretje in de ruit tot het vervangen van ingetikte ramen of scheuren in de ruit. Ruitschade is gedekt bij een WA casco verzekering en WA Beperkt casco verzekering. Een WA verzekering dekt de schade niet, maar het premieverschil is vaak te verwaarlozen.

2: Schade door op een voorligger te rijden

Onoplettendheid, te laat remmen of helemaal niet remmen veroorzaakt kop-staart botsingen en dat waren er veel. Op de foto ziet u zo een botsing waarbij de achterste auto op zijn voorligger is geknald. Gelukkig was hierbij geen persoonlijk letsel ontstaan, maar beide voertuigen zijn wel total loss verklaard. Hoewel in de herfst- en lentemaanden met laaghangende zon deze ongelukken kan meehelpen veroorzaken, is ook het gebruik van een smartphone achter het stuur vaak de boosdoener bij deze botsingen. Een botsing wordt vaak gedekt door de verzekering, maar het ziet er naar uit dat schades die ontstaan zijn tijdens het gebruik van de smartphone worden uitgesloten. Dit zou dan gaan gelden voor alle bestuurders. Uiteraard wordt dit nog vervolgd.

3: Schade opgelopen op een parkeerplaats

Een van de meest irritante schades zijn schades die door een ander aan uw auto wordt veroorzaakt op een parkeerplaats. Een boodschappenwagentje langs de lak, een openslaande autodeur of een deuk in uw deur wordt wel uitgekeerd, maar de dader zal zich niet melden. Wij denken dat het bonus/malus systeem hier de oorzaak van is. Als u veel schade maakt, dan gaat de premie van de autoverzekering omhoog. Veel van deze schades worden ook niet gemeld bij de verzekeringsmaatschappij omdat men voelt dat het geen nut heeft.

4: Schade door achteruit te rijden

Per kilometer worden veruit de meeste schades veroorzaakt tijdens het achteruit rijden. Een paaltje ziet men nu eenmaal snel over het hoofd. Het monteren van een achteruitrijcamera loont!

5: Geen voorrang verlenen

Voorrang verlenen op een kruispunt of bij het invoegen/veranderen van rijstrook, zorgt ervoor dat het verkeer lekker doorstroomt. Echter ontstaan er veel ongelukken wanneer deze voorrang niet wordt verleend. Onoplettendheid of een verkeerde inschatting (ik haal het nog wel), zijn hier vaak de oorzaak van. Netter rijden en aan de verkeersregels houden kan zo veel schade voorkomen.

6: Inbraak en diefstal

Diefstal uit en van uw voertuig levert veel schade op.Let wel om dit gedekt te krijgen moet uw voertuig minstens een alarminstallatie hebben van klasse drie of hoger. Bij duurdere, exclusieve auto’s keren verzekeringsmaatschappijen alleen uit bij een alarminstallatie van klasse 5.

Een alarminstallatie voorkomt veel, maar houdt een dief niet altijd tegen. Kunt u aantonen dat uw auto de juiste klasse alarminstallatie heeft, dan zal de verzekering zeker uitkeren.

Dit artikel werd u aangeboden door Beterverzekeren.nl.