Clicky


Doden bij bomaanslag voetbalstadion Besiktas in Istanbul

Doden bij bomaanslag voetbalstadion Besiktas in Istanbul
11-12-2016 01:08 | Buitenland | auteur ANP

ISTANBUL - Bij een bomaanslag op de politie buiten het stadion van de Turkse voetbalclub Besiktas in Istanbul zijn zaterdag minstens dertien mensen om het leven gekomen, melden Turkse media op basis van bronnen bij de veiligheidsdiensen.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken ontplofte een autobom bij een busje van de ME. Dat gebeurde ongeveer anderhalf uur nadat de voetbalwedstrijd tussen Besiktas en Bursaspor was afgelopen. Het publiek had zich toen al verspreid.

Onder de slachtoffers van de bomaanslagen bij het stadion van de Turkse voetbalploeg Besiktas bevinden zich beveiligingsmedewerkers van de club. Zo'n anderhalf uur na de competitiewedstrijd tegen Bursaspor ontploften naast de Vodafone Arena twee bommen, waaronder een autobom. Beveiligers van de thuisclub, die de supporters en spelers van Bursaspor begeleidden, kwamen daarbij om het leven. "Terreur heeft opnieuw zijn slechtste kant laten zien'', schreef Besiktas op de website.

Volgens Bursaspor ontploften de bommen toen de fans van de bezoekende club net weg waren. "Vijf minuten voor de aanslagen, kregen we te horen dat onze fans waren vertrokken'', staat in een verklaring van Bursaspor, dat in Istanbul met 2-1 verloor.

De verantwoordelijkheid voor de explosie is nog niet opgeëist.