Clicky


Agressie vluchtelingen langs Belgische E40 neemt hand over hand toe

Agressie vluchtelingen langs Belgische E40 neemt hand over hand toe
07-12-2016 10:10 | België | auteur Redactie [FE]

GROOT-BIJGAARDEN - De agressie van vluchtelingen langs de Belgische E40 neemt ernstige vormen aan. In de nacht naar maandag werd een vrachtwagenchauffeur door een groepje vluchtelingen bedreigd en met een mes in zijn arm gestoken.

Bedrijven in de buurt van de afrit Groot-Bijgaarden luiden de noodklok. "Ze lopen hier 's nachts overal rond", zegt Jan van den bosch, eigenaar van Benelux Trans, vandaag tegen HLN Nieuws. Enkele weken geleden werd één van zijn werknemers ook al aangevallen met een mes.

"Enkele vluchtelingen hadden hem gevraagd of ze wat water konden krijgen. De brave man gaf hen elk een flesje, maar toen hij de deur van zijn cabine opende, sprongen die illegalen naar binnen. Ze sloegen hem en probeerden te stelen wat er te stelen viel. De chauffeur probeerde nog te vluchten, maar werd door zijn aanvallers tegengehouden. Ze raakten hem twee keer met een mes in zijn hoofd. Gelukkig waren de verwondingen oppervlakkig. Maar het hele incident laat toch een zware indruk achter. Dit is niet langer houdbaar."

De verdachten van de steekpartij van afgelopen maandag zijn nog altijd voortvluchtig.

De ondernemers in de buurt zeggen dat de overlast is toegenomen nadat het vluchtelingenkamp in Calais is gesloten. "Het kamp is gewoon verhuisd", zeggen zij. Net als in Calais vragen ook in Groot-Bijgaarden om inzet van het leger om de vluchtelingen te verdrijven.