Clicky


Predicaat hofleverancier voor P. Baas expeditie B.V.

Predicaat hofleverancier voor P. Baas expeditie B.V.
28-10-2016 13:55 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In september 2016 mocht expeditiebedrijf P. Baas Expeditie B.V. haar 100-jarig bestaan vieren. Zijne Majesteit de Koning heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ aan P. Baas Expeditie B.V. te verlenen voor een periode van 25 jaar. Vandaag, vrijdag 28 oktober, werd het predicaat Hofleverancier om 11.00 uur uitgereikt door burgemeester Van de Groep in het gemeentehuis van Bunschoten.

P. Baas expeditie B.V. is een (oer)Spakenburgs logistiek bedrijf dat is gespecialiseerd in de distributie van verschillende goederen in Nederland, Belgie en Luxemburg. Zij verzorgen (deel)ladingen naar Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. P. Baas Expeditie B.V. ontleent haar bestaansrecht aan het goederentransport.

Aan de basis van de oprichting van het bedrijf in 1916 staat het vervoeren van melk met de hondenkar van Bunschoten naar Baarn. Dit werd snel uitgebreid met het vervoeren van goederen terug naar Bunschoten. Door de groeiende goederenstroom werd de hondenkar ingeruild voor een paard en wagen en later door de aanschaf van de eerste Ford-vrachtwagen.

Het bedrijf heeft zich zeer sterk ontwikkeld en beschikt tegenwoordig over maar liefst 18 trucks en 30 opleggers.