Clicky


Twee nieuwe Mercedes-Benz Actrossen voor NE DistriService

Twee nieuwe Mercedes-Benz Actrossen voor NE DistriService
21-10-2016 16:38 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

NUNSPEET - Eerder dit jaar nam NE DistriService al vijf Mercedes-Benz Atego's met Leanliner laadbak in gebruik. Het wagenpark wordt nu opnieuw verduurzaamd door inzet van twee stuks Actros 1836LS.

De voertuigen zijn onder andere voorzien van spoilers, fenders en zij-skirts voor minder luchtweerstand. Bovendien zijn de voertuigen voorzien van Ecoroll waardoor het brandstofverbruik gereduceerd wordt. Daarnaast worden de voertuigen middels Fleetboard gevolgd zodat de chauffeurs waar nodig gecoacht worden om nog zuiniger te rijden.

Duurzaamheid speelt een grote rol voor NE DistriService. Al vele jaren zet NE DistriService zich in voor bundeling van goederen. Voor een nadere invulling van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hebben de toonaangevende raamdecoratie producenten en ateliers in Nederland zich ingezet voor een nog duurzamere logistiek.

Het verder rationaliseren van de logistieke keten zal ertoe leiden dat het onnodig gebruik van energie verder wordt teruggedrongen. Hierbij zetten zij in op het efficiënter benutten van de logistieke middelen en dragen ze bij aan het verminderen van de congestie van het wegennetwerk.

NE DistriService is al tijden professioneel bezig met het verlagen van de CO2-uitstoot. Hiervoor heeft NE DistriService in 2015 de de Lean and Green Logistics Star behaald. Het behalen van de Star toont voor NE DistriService aan dat de discipline aanwezig is bij NE voor het efficiënt werken. De eis voor het behalen van de Star is in vijf jaar tijd een CO2 vermindering van 20 procent. NE heeft binnen vier jaar een vermindering van ruim 32 procent gerealiseerd.

NE DistriService is met de nieuwe zuinige Euro 6 met Ecoroll en met aerodynamische spoilers weer helemaal Lean and Green en klaar voor de toekomst.