Clicky


BISON lanceert weegsysteem voor wegen container op chassis

BISON lanceert weegsysteem voor wegen container op chassis
21-10-2016 10:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - BISON, gespecialiseerd ontwikkelaar van draagbare container weeg oplossingen, zal het ’s werelds eerste systeem voor het wegen van containers op het chassis, van 15 t/m 17 november 2016,  introduceren tijdens de Intermodal Europe 2016 Rotterdam vakbeurs.

BISON C-Legs  zijn autonome weegunits die aan een container bevestigd worden en deze ver genoeg van het chassis kunnen optillen om vervolgens, via Bluetooth, het  gewicht van de container inclusief de inhoud naar een smart phone app kunnen sturen.                                                                                     

Het nieuwe container weegsysteem komt precies op het juiste moment, vanwege de recente aanpassing van de SOLAS conventie waarbij verladers wereldwijd verplicht worden om het gewicht van elke exportcontainer vast te stellen met gecertificeerde weegapparatuur of procedures.

De SOLAS regels verhogen de kosten en de complexiteit voor container verladers, waardoor vele verladers gedwongen zijn om inefficiënte of slecht planbare weegprocedures te hanteren. Bijvoorbeeld door containers over extra afstanden te moeten vervoeren naar weegbruggen of door elk voorwerp te wegen voordat het in de container geladen wordt.

“BISON C-Legs lossen deze problemen op,” zegt BISON CTO, Dr Mark Fahey. “Ze voorzien verladers van een oplossing voor het accuraat wegen van containers op het container chassis op elke gewenste locatie, zonder gebruik te maken van kapitaal intensieve weegbruggen, kranen en container stapelaars, welke niet altijd beschikbaar zijn op het juiste moment en de juiste locatie.”

BISON zal de C-Legs lanceren, plus het nieuwe Europese verkoopkantoor introduceren, door zijn weeg systemen en data management systemen te presenteren, tijdens de Intermodal Europe vakbeurs in Rotterdam van 15 t/m 17 november 2016. Het BISON team zal aanwezig zijn op stand E74. 

Dr. Fahey, zal tevens een presentatie geven tijdens de conferentie, waarbij hij de voordelen zal bespreken van het wegen van containers voordat deze de logistieke keten in gaan.

Dr Fahey merkt op: “Intermodal Europe is het perfecte evenement om de C-Legs te lanceren. Met onze set container weegunits die in november hun volledige Europese certificering zullen krijgen én het opzetten van een nieuw Europees verkoopkantoor, kijken wij uit naar de introductie van onze unieke weegoplossingen voor de Europese industrie.”

Intermodal is ’s werelds belangrijkste vakbeurs en conferentie voor bedrijven in de container en intermodal industrie waar alle gebieden van de container transport en logistieke sector, zoals weg- , rail- en zeevracht, aan de order komen. Het evenement voorziet in een belangrijk platform voor deze industrie waar kwalitatieve sprekers, exposanten en beslissers van over de hele wereld samenkomen.

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport
  • J.Roeland
    L. van Leeuwen
  • J.Roeland
    KOOLWIJK
  • J.Roeland
    D.V.M. Transport