Clicky


Minister Kamp opent vernieuwde terminal van CTT Rotterdam

Minister Kamp opent vernieuwde terminal van CTT Rotterdam
30-09-2016 13:28 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Minister Kamp opent vandaag, 30 september, de vernieuwde terminal van CTT Rotterdam op de Propaanweg 91, Rotterdam-Vondelingenplaat (havennummer 3014). CTT verzorgt containertransporten van en naar Rotterdam vanuit haar basis in Twente, maar ook naar het Duitse achterland en vele andere eindbestemmingen in Europa.

Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen, is de op- en overslagcapaciteit vier hectare uitgebreid en aangepast voor langere opslag van gevaarlijke stoffen.

De uitbreiding past in het beleid van het Havenbedrijf om het containervervoer per spoor en binnenvaart van en naar Duitsland en Polen te versterken.

CTT

In 1997 is CTT in de haven van Almelo van start gegaan. Met vier terminals (Rotterdam, Hengelo, Bad Bentheim en Almelo) en transportmogelijkheden over water, spoor en weg, biedt CTT alle voordelen van synchromodaal transport. De in 2014 gestarte spoorshuttledienst Rotterdam-Bad Bentheim is begin dit jaar uitgebreid van drie keer per week naar een dagelijkse dienst. De trein biedt ruimte aan 90 TEU op en neer tussen Rotterdam, Bad Bentheim en Coevorden.