Clicky


WDP levert twee nieuwe distributiecentra op in Wallonië

WDP levert twee nieuwe distributiecentra op in Wallonië
29-09-2016 17:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

LUIK - Op concessiegrond in de haven van Luik, verwelkomt WDP vandaag officieel logistiek dienstverlener Tempo Log Belgium, dochter van de Franse groep Tempo One, dat vanuit Luik zal instaan voor de opslag en verdeling van teenslippers van het merk Havaianas, die door de Braziliaanse groep Alpargatas op de markt worden gebracht, over de regio Noordwest-Europa.

Tempo Log Belgium neemt zijn intrek in een distributiecentrum van circa 17.000 m² op basis van een huurcontract van 9 jaar, met eerste opzegmogelijkheid na 6 jaar. WDP en Tempo Log Belgium hebben bovendien een akkoord voor uitbreiding van de huidige site naar tot een totale oppervlakte van ongeveer 23.000 m² in de loop van 2019.

Deze realisatie onderschijft meteen de multimodale, strategische troeven die Trilogiport heet te bieden. Luik is voor Tempo Log Belgium en Havaianas ideaal gelegen om het afzetgebied van Oostenrijk en Duitsland tot het Verenigd Koninkrijk te bedienen, onder andere door de directe connectie met waterwegen en spoor.

De realisatie voor deze eerste klant bij Trilogiport zorgt ervoor dat meteen 46 procent van de grond in concessie door WDP is ingevuld. Nog ruim 50% is beschikbaar voor verdere ontwikkeling in functie van voorverhuring.

Realisatie eerste gebouw voor WDP te Heppignies

In de marge van de feestelijke inhuldiging te Luik, kondigt WDP nog een oplevering van een nieuwbouwmagazijn te Wallonië aan. Na de saneringswerken op de bestaande grond van de voormalige Beecham-site van GSK aan de rue de Capilône te Heppignies, kon worden gestart met de herontwikkeling van deze locatie naar de logistieke noden van vandaag.

Het terrein is erg strategisch gelegen, in het hart van de economische activiteit rond de luchthaven en vlakbij een kruispunt van autosnelwegen. De eerste realisatie betreft een distributiecentrum van ruim 21.000 m² opslagruimte met kantoren voor retailer Trafic op basis van een langetermijncontract van van 9 jaar vast.

Op deze locatie is WDP eigenaar van een totale grondoppervlakte van 16 hectare. Na dit project blijft er nog 12 hectare over, goed voor een bouwpotentieel van ongeveer 60.000 m² in functie van voorverhuring. De vastgoedspecialist ondervindt hernieuwde interesse in deze goed gelegen site dankzij de eerste realisatie en is dus uiterst optimistisch naar de toekomst toe.

Het investeringsbedrag voor beide realisaties bedraagt in totaal circa 20 miljoen euro. WDP gaat uit van een initieel brutohuurendement van ongeveer 8 procent.

Vastgoedportefeuille van WDP in Wallonië stijgt met 25 procent in 2016

De realisatie van beide logistieke distributiecentra zorgt ervoor dat de totale oppervlakte van de vastgoedportefeuille van WDP in Wallonië stijgt naar ongeveer 175.000 m² aan gebouwen, goed voor een waarde van circa 85 miljoen euro. Deze stijging met 25% in de loop van 2016, onderstreept de strategische troeven van deze regio voor de logistieke sector. De WDP-locaties gelegen in de logistieke hubs nabij Luik, Charleroi en Nivelles bieden bovendien nog aantrekkelijk uitbreidingspotentieel de regio.

Kristof De Witte, Algemeen Directeur – WDP BELUX & FR: "Deze realisaties kwamen tot stand in nauwe samenwerking met onze partners AWEX, Logistics in Wallonia, PAL en Igretec en onderstrepen de kracht van Wallonië als logistieke regio."