Clicky


Wegmisbruikers maken reparatie vrachtwagen op A15 onmogelijk

Wegmisbruikers maken reparatie vrachtwagen op A15 onmogelijk
28-09-2016 19:40 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

RIDDERKERK - Zeker negentien automobilisten kunnen op een bekeuring rekenen, nadat zij woensdag rode kruizen boven de A15 negeerden. Daardoor kon een vrachtwagen met pech een tijd lang niet geholpen worden en bleef de snelweg onnodig lang afgekruist.

Woensdagochtend kreeg een vrachtwagen op een afrit van de snelweg bij Ridderkerk een lekke band en de chauffeur wist zijn combinatie op de vluchtstrook stil te zetten. De vluchtstrook is ter plaatse smal, wat betekent dat de mensen die de band gingen verwisselen hun werk deels op de rijbaan moesten doen. Bovendien was de vrachtwagen geladen met gevaarlijke stoffen en om die redenen werd de rijbaan afgekruist.

Daar trokken een aantal automobilisten zich vervolgens niets van aan. Zij reden door en maakten het veilig verwisselen van de band onmogelijk. Pas toen een speciale pijlauto, een zogenaamde botsabsorber, was gearriveerd en de rijstrook daadwerkelijk fysiek was afgezet, kon het werk beginnen, aldus de politie.

Het afkruisen van een rijbaan gebeurt altijd als mensen of voertuigen op een gevaarlijke plek staan of werken. Wie een rood kruis negeert, krijgt niet automatisch een bekeuring in de brievenbus. De officier van Justitie neemt in deze gevallen een beslissing over de afhandeling van deze overtredingen.