Clicky


Voice-techniek, handscanners en heftruckcomputers maken distributieproces efficiënter en effectiever

Voice-techniek, handscanners en heftruckcomputers maken distributieproces efficiënter en effectiever
26-09-2016 16:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NIEUW-VENNEP - Auto ID-technieken hebben de warehouse- en distributieprocessen van JeWeRet in Gorichem efficiënter en effectiever gemaakt. De warehouse- en distributieprocessen die voorheen met de hand werden bijgehouden hebben op advies van CaptureTech plaats gemaakt voor hardware bestaande uit handscanners, heftruck  en voice computers. De implementatie heeft zo’n grote efficiencywinst opgeleverd dat JeWeRet aan het kijken is of zij in de toekomst de distributie voor producenten van vergelijkbare producten op zich kan nemen.

Distributieproces op papier

De distributieprocessen van JeWeRet, die ondergebracht zijn in diverse aan elkaar grenzende magazijnen met een totale oppervlakte van 35 voetbalvelden, werd voor de implementatie handmatig verwerkt op papier.

Erik van Zanten, JeWeRet: “We kwamen op een punt waarop wij dachten dit kan echt niet meer. Een van deze magazijnen was gekoppeld aan een WMS-systeem en draadloze Honeywell RF-computers. We wilden overal in kaart hebben wat de voorraad was en wilden hiervoor samenwerken met een specialist die ons kon adviseren over hoe deze processen het beste konden worden vormgegeven.” 

Gebruiksgemak, ervaring en deskundig advies

CaptureTech adviseerde JeWeRet te gaan werken met Honeywell hardware. Op basis van een testsessie werd gekozen om te werken met handscanners, heftruckcomputers en voice-techniek.

Van Zanten: “CaptureTech gaf ons als advies om te gaan werken met voice-techniek. Dit was voor ons een ideale uitkomst die wij op eigen kracht nooit hadden gevonden. Op sommige plekken waar wij werken met grote goederen is het namelijk van belang dat je je handen vrij hebt zodat je artikelen goed kunt oppakken en dat er geen handscanner in de weg zit.”

Door de implementatie zijn de distributieprocessen veel efficiënter en effectiever gaan lopen. Door deze efficiencyslag en vanuit de kennis in ‘hard-to-handle producten’ is JeWeRet nu aan het kijken of ze ook leveringen van andere partijen mee kunnen nemen in de warehousing en logistieke processen.  

Thuislevering en duurzame samenwerking

Naast eventuele uitbreiding van de warehousing en distributieprocessen is JeWeRet ook aan het kijken of ze ook orders thuis kunnen leveren. Van Zanten: “Aangezien aan het thuis leveren andere voorraden zitten verbonden vergt dit een andere aanpak. Wij zijn nu aan het kijken hoe wij deze processen slim kunnen vormgeven.”

Naast de huidige samenwerking heeft JeWeRet nieuwe contracten afgesloten met CaptureTech, ditmaal voor onderhoud van de reeds geïmplementeerde producten.

“We hebben zojuist een onderhoudscontract afgesloten voor de gehele warehousing voor drie jaar. We zijn tevreden, dus waarom zouden we een dergelijke dienst maar voor een jaar vastzetten.”