Clicky


Onweer zorgt her en der voor overlast

Onweer zorgt her en der voor overlast
27-08-2016 23:37 | Binnenland | auteur ANP

ZEIST - De fikse onweersbuien die eerder zaterdagavond vooral boven het midden van het land hingen, trokken later naar het noordoosten, meldt Weeronline. Door het slechte weer zijn in die regio sommige evenementen of activiteiten afgelast of ingekort.

In Zeewolde sloeg de bliksem in een woning. Volgens de politie vielen er geen gewonden, maar is het huis wel beschadigd. Enkele (kleinschalige) evenementen hielden er door het weer eerder mee op, zoals de gondelvaart in Giethoorn en een bloemencorso in Vollenhove (Overijssel). Ook hebben sommige organisaties besloten de buitenactiviteiten af te gelasten of naar binnen te verplaatsen. Zo is het buitenprogramma van festival Noorderzon in Groningen stilgelegd. Maar ook vanuit Maastricht werd op Twitter hagel gemeld.

Het KNMI had code geel uitgeroepen, in verband met de aanhoudende hitte en de kans op stevige onweersbuien. Daarbij kan veel neerslag vallen, waaronder hagel. In de nacht trekken de buien weg.

Op de Leusderheide in Utrecht brak door blikseminslag een heidebrand uit, in een gebied van 100 bij 100 meter. De brand was snel geblust.