Clicky


Passagiers ziek op Nederlands cruiseschip

Passagiers ziek op Nederlands cruiseschip
24-08-2016 12:35 | Buitenland | auteur ANP/DPA

GERMERSHEIM - Ongeveer 35 Engelse toeristen op een Nederlands cruiseschip hebben tijdens een reisje op de Rijn in het zuidwesten van Duitsland een virusinfectie opgelopen. Ze werden misselijk en moesten overgeven, maakten de regionale hulpdiensten woensdag bekend.

De patiënten moeten een of twee dagen aan boord blijven om uit te zieken. In totaal waren er 92 passagiers en bemanningsleden aan boord van de Prinses Christina, die onder Nederlandse vlag vaart. De mensen die niet ziek zijn geworden, worden woensdagavond met bussen naar huis gebracht.

Om wat voor virus het gaat is nog onbekend. Vermoedelijk gaat het om het zeer besmettelijke norovirus, met symptomen als buikkramp, braken en diarree. "Maar dat moeten we nog afwachten'', zegt een woordvoerster van de reder, Trans River Line in Den Haag.

Het driedeks-cruiseschip was zondag vertrokken uit Keulen en was op weg naar Frankrijk.

In mei van dit jaar was er aan boord van hetzelfde schip een soortgelijk incident. Toen liepen ongeveer vijftig mensen het norovirus op. Volgens een arts die de mensen destijds onderzocht, ging het om een milde variant die binnen 24 uur overging.