Clicky


NFI: man die kind doodreed, reed veel te hard

NFI: man die kind doodreed, reed veel te hard
28-07-2016 17:20 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - De achttienjarige man die op Koningsdag een peuter doodreed in Breda, reed veel te hard. Dat is het voorlopige oordeel van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) na technisch onderzoek van de auto, bleek donderdag voor de rechtbank in Breda.

Volgens het onderzoek zou de man 80 kilometer per uur hebben gereden in een 30-kilometerzone. De driejarige Nassim werd tientallen meters meegesleurd door de auto van de verdachte. De verdachte reed na het ongeluk door, maar meldde zich later alsnog.

De man wordt verdacht van doodslag. Hij blijft nog voorlopig in hechtenis zitten, hoewel zijn advocaat Gerwin van Doveren vroeg om de man uit voorarrest te schorsen, desnoods met huisarrest. De rechtbank vond het daarvoor te vroeg.

De verdachte zei tijdens de zitting: "Het was nooit de bedoeling die jongen dood te rijden. Het was een ongeluk en ik heb er heel veel spijt van.’’

Het technisch onderzoek van het NFI is nog niet helemaal afgerond. Als dat wel klaar is, volgt mogelijk nog vervolgonderzoek. De zaak gaat verder op 21 oktober. De inhoudelijke behandeling is pas volgend jaar.