Clicky


900.000ste ‘Gentse' Volvo Truck is voor Vincent Logistics

900.000ste ‘Gentse' Volvo Truck is voor Vincent Logistics
29-06-2016 17:11 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

GENT - Gisteren, dinsdag 28 juni, is de 900.000ste vrachtwagen van de band gerold in de Volvo Trucks fabriek in Gent. Jean Vincent, gedelegeerd bestuurder van de Luikse transportfirma Vincent Logistics, heeft het jubileumexemplaar in ontvangst genomen.

Volvo Trucks opende haar Gentse fabriek in 1975. Daar worden nu zware vrachtwagens van het type FH, FM en FMX gebouwd voor de hele Europese markt, alsook voor een aantal overzeese markten, zoals Israel, Turkije en Peru.

De fabriek is sterk in België verankerd: de laatste twee jaren werd in het kader van het Europese Optimalisatie Programma ruim 50 miljoen geïnvesteerd, waardoor de Gentse Volvo site vandaag zowel de grootste truck assemblagevestiging als het grootste distributiecentrum voor onderdelen wereldwijd omvat. 

"De investeringen van de voorbije twee jaar transformeerde de vrachtwagenfabriek in Gent tot dé hoogvolumefabriek van Volvo Group. Vandaag rollen er 214 trucks per dag van lijn, we bouwen meer varianten en produceren voor meer markten. Wij staan niet stil en blijven investeren om aan de permanente veranderingen in de industriële omgeving te beantwoorden. Zo borgen we onze toekomst. Dankzij de transformatie van de fabriek zijn we klaar om straks de 1.000.000ste truck in Gent te bouwen", zegt hij.

900.000ste is voor Vincent Logistics

Vandaag is een nieuwe mijlpaal bereikt: de 900.000ste vrachtwagen is bij Volvo Trucks in Gent van de band gerold. Deze Volvo FH 6x2-vrachtwagen van 420 pk is gebouwd voor Vincent Logistics uit Herstal. Jean Vincent, eigenaar van het dynamische transportbedrijf, nam de sleutel in ontvangst van Kamel Sid.

Vincent Logistics bestelt gemiddeld ruim 20 trucks per jaar bij Volvo Trucks. Zijn vloot van meer dan 130 motorvoertuigen bestaat dan ook voor het merendeel uit trucks van het Zweedse merk. Hij is al jaar en dag een trouwe klant. "Ik kies zo goed als stelselmatig voor Volvo Trucks omdat het een rationeel en performant werkinstrument is. De trucks zijn perfect aangepast aan de taken die ze moeten vervullen en bieden een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding", aldus Jean Vincent.

Hij wil als eerste actief deelnemen aan het proefproject met ecocombi's in Wallonië, met maar liefst vijf combinaties. "Aangezien Zweden al lang een voorloper is op gebied van langere en zwaardere trucks, kijk ik uit naar de samenwerking met de experts van Volvo Trucks om de voertuigen die ik zal gebruiken, optimaal te configureren."

Naast de kennis en de ervaring, looft hij ook de technische concepten van de Volvo vrachtwagens. "Het zijn avant-garde voertuigen die betrouwbaar en efficiënt zijn. Neem nu de I-Shift versnellingsbak: die is in mijn ogen onbetwist de beste", zegt Jean Vincent.

"En ik wil daaraan toevoegen dat naast de kwaliteit van het product, ook de kwaliteit en betrouwbaarheid van de dealer een zeer belangrijke rol spelen. De dienstverlening door onze Volvo Trucks-dealer Sebastian in Herstal is van topniveau," besluit Jean Vincent.

Het vertrouwen verdienen van de klant

Kamel Sid benadrukt: "Eén van de waarden van de Volvo Group is ‘Succes voor de klanten'. Ook als fabriek spelen we hierin een belangrijke rol. Voor ons betekent dit een engagement voor hoge kwaliteit en leveringsprecisie, om zo het vertrouwen van onze klanten te verdienen en te behouden."

"Vandaag staan we dichter dan ooit bij onze klanten. De visie van de fabriek is: ‘We bouwen trucks met passie' en dat straalt af op onze medewerkers. Die zijn gemotiveerd om kwalitatieve trucks te leveren en dragen de zorg voor de klant hoog in het vaandel. Hierdoor dragen zij ruim bij aan het succes van deze fabriek en van de klanten", aldus Kamel Sid tot slot.