Clicky


Acht aanhoudingen tijdens TT Festival

Acht aanhoudingen tijdens TT Festival
26-06-2016 09:57 | Sport | auteur ANP

ASSEN - Het TT Festival in Assen is zaterdagavond gezellig druk verlopen, meldt de politie zondag. Desondanks zijn acht mensen aangehouden voor wapenbezit, mishandeling, bedreiging en belediging van politieagenten.

Zo hield de politie een 27-jarige vrouw uit Hoogeveen aan die naar het festival was gekomen met een mes, pepperspray en drugs in haar tas. Een 54-jarige Assenaar moest mee naar het bureau nadat hij een verkeersregelaar had geschopt. De man vond dat hij niet snel genoeg kon doorlopen.

De politie schreef tijdens verkeerscontroles ruim veertig bekeuringen uit voor onder meer bumperkleven, het rijden onder invloed, onverzekerd rijden, geen rijbewijs en het negeren van rood stoplicht. Er werden 21 auto's in beslag genomen omdat de eigenaren een schuld hadden bij de Belastingdienst. De dienst inde ter plaatse bijna 26.000 euro aan openstaande vorderingen.

Een Zweed die met de motor naar de TT kwam, moet zonder zijn voertuig terug naar huis. De motor werd gestolen voor het Groningse hotel waar de man verbleef.

Automobilisten die op weg zijn naar Assen en het circuit komen zondag in een lange file terecht. Bij de ANWB kwamen meldingen binnen van mensen die er ruim drie uur over doen om over de A28 de Drentse hoofdstad te bereiken. Tussen Beilen en Assen is het vooral een kwestie van stilstaan.