Clicky


Doden door ernstige overstromingen in Beieren

Doden door ernstige overstromingen in Beieren [+foto's]
02-06-2016 00:12 | Weer en Verkeer | auteur ANP/DPA

SIMBACH - Het hoogwater in het oosten van de Duitse deelstaat Beieren heeft minstens vier mensen het leven gekost. Woensdagavond vonden duikers in een ondergelopen woning in het Beierse Simbach am Inn drie lijken, meldt de politie. Bij een beek even verderop werd later op de avond het lichaam van een vrouw gevonden.

De regen in Zuidoost-Duitsland nam woensdagavond af, maar in het zwaargetroffen Simbach staat het water nog altijd metershoog. De stroom is op meerdere plaatsen in de regio uitgevallen en tal van bruggen zijn onbegaanbaar. De schade loopt volgens de eerste schattingen in de tientallen miljoenen.

Het noodweer teistert inmiddels ook Noordrijn-Westfalen. Düsseldorf heeft de uitzonderingstoestand afgekondigd. Veel kelders en tunnels staan er vol water en de brandweer kan het nauwelijks aan, meldt de regionale krant de Rheinische Post. In Xanten, niet ver van de Nederlandse grens, is een stoptrein door een modderstroom gestrand.

De weersverwachting voor de komende dagen belooft nog weinig verbetering. Nog het hele weekeinde trekken er onweersbuien over.