Clicky


Vrachtwagenchauffeurs doen stoelendans om politie te misleiden

Vrachtwagenchauffeurs doen stoelendans om politie te misleiden [+foto's]
31-05-2016 17:13 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

GILDEHAUS(D) - Zondagavond zag de politie rond 21:50 uur een zwaar transport rijden over de Duitse A30. De vrachtwagen van een Nederlands transportbedrijf reed met een Oekraïens kenteken. de vrachtwagen was zojuist de A30 opgereden vanuit Nederland naar Duitsland.

De politie loodste de jongeman achter het stuur naar een parkeerplaats om de vrachtwagen geladen met een 18-tons maaidorser aan een controle te onderwerpen.

Net voor de parkeerplaats stopte de vrachtwagen kort om vervolgens door te rijden naar de plaats voor de controle.

Tot grote verbazing van de politie deed een 55-jarige grijze Oekraïener het protier open. Naast hem op de passagiersstoel zat een 18-jarige Nederlandse jongeman uit Woudenberg.

De Nederlander werd direct te verstaan gegeven dat de politie deze stoelendans door had. De jongen kreeg direct een proces verbaal en een boete van 500 euro wegens het rijden zonder rijbewijs.  Ook de Oekraïner staat een strafzaak te wachten en een boete van 500 euro vanwege het laten rijden van de jongeman.

Toen de agenten vervolgens het transport aan een nadere inspectie onderwierpen stuitten zij op nog veel meer verrassingen. Zo bleek het transport te worden uitgevoerd zonder geldige documenten. Vier banden van de oplegger waren hartstikke versleten en een aantal kettingen waarmee de dorsmaaier was bevestigd bleken gebroken.

De remmen werkten deels niet, een remschijf was vettig, het uitlaatsysteem lekte, de vering werkte deels niet en de motor en transmissie lekten. En dit alles is nog maar een gedeelte van de geconstateerde gebreken.

De politie verbood het verdere transport.