Clicky


Jachtenmaker Royal Van Lent bouwt nieuwe werf in Amsterdam

Jachtenmaker Royal Van Lent bouwt nieuwe werf in Amsterdam
31-05-2016 00:33 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Jachtenmaker Royal Van Lent breidt uit in Amsterdam. De onderneming wil op een nieuwe locatie in het Amsterdamse Westelijk Havengebied luxe superjachten tot 160 meter gaan bouwen, werd maandag bekendgemaakt.

De komst van de werf levert naar schatting circa 150 nieuwe banen op in de hoofdstad. Het is de bedoeling dat begin volgend jaar met de bouw gestart kan worden. Het complex, met een 28 meter hoge hal en een droogdok, moet in 2019 af zijn.

Van Lent bestaat al sinds 1849 en is tegenwoordig in handen van het Franse LVMH. Het is voor het eerst sinds de oprichting van het voormalige familiebedrijf dat de onderneming ook buiten het Zuid-Hollandse Kaag superjachten gaat bouwen en onderhouden. De 450 medewerkers die nu al werkzaam zijn bij de organisatie zullen straks afwisselend ingezet worden over de verschillende vestigingen.

De uitbreiding is volgens Van Lent nodig om aan de vraag naar steeds langere en grotere, hoogwaardige jachten te kunnen blijven voldoen. Het grootste luxe pleziervaartuig dat de scheepsbouwer tot nu toe in elkaar heeft gezet was 101,50 meter lang.