Clicky


Broekman Logistics ontvangt duizendste gasturbine Siemens

Broekman Logistics ontvangt duizendste gasturbine Siemens
27-05-2016 16:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Vandaag is de duizendste gasturbine van Siemens aangekomen bij Broekman Logistics Breakbulk Terminal (Project Services) in de Waalhaven, Rotterdam. De in Berlijn geproduceerde gasturbine weet via de Rotterdamse haven haar weg te vinden naar de uiteindelijke bestemming. De eindklant is het projectbedrijf Umm al Houl, met als eindbestemming Quatar.

Uhmm Al Houl energiecentrale Quatar

Deze duizendste gasturbine is één van de zes gasturbines die naar de Umm Al Houl energiecentrale van Quatar gaat. Medio 2018 moet de centrale, met een totale capaciteit van 2,5 GigaWatt en goed voor de energievoorziening van zo’n 14 miljoen mensen, operationeel zijn. Deze turbine is eerst van de fabriek naar de Westhafen van Berlijn getransporteerd.

Via barge is de reis naar de Rotterdamse haven gemaakt. Bij Broekman gaat het gevaarte op een zware ladingschip. Via de Noordzee, Atlantische Oceaan, Middellandse Zee, Suezkanaal en Rode Zee wordt dan uiteindelijk Quatar bereikt.

Jos Masselink, General Manager Broekman Project Services, benadrukt: “Wij zijn blij met de overslag op onze terminal van deze 1000ste gasturbine van Siemens; een mijlpaal. Behandeling van zware lading is ons vakgebied en voor Siemens een goede keuze om dit project aan Broekman Project Services toe te vertrouwen. Uiteraard hopen wij op vervolgopdrachten, in de toekomst.”