Clicky


Bejaard echtpaar beroofd na pinnen in Oosterhout

Bejaard echtpaar beroofd na pinnen in Oosterhout
24-05-2016 19:21 | Misdaad | auteur Redactie [FE]

OOSTERHOUT - Een bejaard echtpaar (78 en 80 jaar) uit Oosterhout is dinsdagmorgen beroofd nadat ze geld hadden opgenomen bij een geldautomaat. De politie is op zoek naar de dader.

De geldopname vond plaats rond 10.30 uur bij de Rabobank in winkelcentrum Arkendonk. Kennelijk heeft de dader de transactie gezien, want het stel werd na het boodschappen doen op de Butselaar van achter benaderd. De jongeman pakte de 78-jarige vrouw bij haar arm en trok aan haar tas. Als ze haar geld niet zou geven, zou hij haar neersteken, zo dreigde de dader. De vrouw gaf haar geld af, waarna de dader er vandoor ging. Hij rende een nabij gelegen brandgang in. Er raakte niemand gewond.

Na de beroving startte zette de politie de wijk af in de speurtocht naar de voortvluchtige straatrover. In een Burgernet bericht vroeg de politie het publiek om uit te kijken naar de dader. Hierop kwamen meteen enkele reacties binnen, die nader worden onderzocht. Rechercheurs stelden een buurtonderzoek in en verzorgden de opvang van de beide slachtoffers.

Het echtpaar spreekt over een getinte jongen van circa 17 jaar oud. Hij was ongeveer 1.65 lang, had een smal gezicht, donkere ogen.