Clicky


Hevige gevechten bij Aleppo

Hevige gevechten bij Aleppo
04-05-2016 11:46 | Buitenland | auteur ANP

ALEPPO - Tientallen mensen zijn sinds dinsdagochtend omgekomen door gevechten bij de Syrische stad Aleppo. Dat heeft het Syrische Observatorium voor Mensenrechten woensdag verklaard. Volgens de organisatie gaat het om de hevigste gevechten sinds een jaar.

De gevechten waren in Jamiyat al-Zahraa ten westen van de geteisterde stad in het noorden van Syrië. Rebellen verklaarden dat zij terrein op het Syrische leger hadden gewonnen, maar het leger ontkende dat.

Ook over het aantal doden liepen de verklaringen uiteen. Volgens de rebellen vielen aan de kant van het leger veertig doden en verloren tien opstandelingen het leven. Het leger ontkende dat er militairen waren gesneuveld maar repte over tientallen burgers en rebellen die waren gedood.

De Syrische luchtmacht voerde volgens het observatorium woensdagochtend vroeg aanvallen uit op doelen ten oosten van de hoofdstad Damascus. Dat gebeurde kort nadat een afgesproken periode van "stilte'' was afgelopen. De wapenstilstand was een keer verlengd.