Clicky


Spoedmaatregel voor veiligheid op A31

Spoedmaatregel voor veiligheid op A31
29-04-2016 11:10 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DRONRIJP - Rijkswaterstaat voert van maandag 2 mei tot en met woensdag 4 mei 2016 een spoedmaatregel uit op de A31 tussen Dronrijp en Franeker om de veiligheid van de weg te verbeteren. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 en 20.00 uur.

Door de weersomstandigheden is het asfalt hier in korte tijd erg verslechterd. Door het verwijderen van de bovenste laag asfalt en de snelheid terug te brengen naar 90 km per uur wordt dit deel van de A31 weer veilig.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden is er op de A31 tussen Dronrijp en Franeker één rijstrook beschikbaar. De maximum snelheid wordt teruggebracht naar 90 km per uur. Deze maximumsnelheid blijft van kracht totdat de weg opnieuw is geasfalteerd. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

Werk eerder uitvoeren dan gepland

Het aanbrengen van nieuw asfalt stond al voor september gepland. Nu deze spoedmaatregel moet worden getroffen wil Rijkswaterstaat de asfaltwerkzaamheden eerder uitvoeren.

Veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Zo worden locaties waar werkzaamheden plaatsvinden of een incident is geweest beveiligd. Ook weggebruikers kunnen een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én zichzelf, door de aanwijzingen op te volgen en de snelheidslimiet te respecteren.