Clicky


LIVEBLOG - AANSLAGEN BRUSSEL

LIVEBLOG - AANSLAGEN BRUSSEL
22-03-2016 14:45 | Buitenland | auteur Redactie [FE] | ANP

BRUSSEL - Dinsdagochtend 22 maart zijn er meerdere aanslagen geweest. Zo waren er meerdere explosies te horen in de vertrekhal van vliegveld Zaventem maar ook op twee metrostations in Brussel zouden aanslagen zijn gepleegd.

In ons LiveBlog houden wij vandaag voor u de laatste informatie bij.

14:45 uur - Bom vliegveld Zaventem bevatte spijkers

14:30 uur - Lange files bij grens België richting Frankrijk

14:14 uur - Mogelijk derde dader voortvluchtig

14:02 uur - Dodental aanslagen Brussel loopt op

14:00 uur - Nog altijd mensen vast in metrostation Maalbeek

13:00 uur

12:42 uur - Ook Duitsland voert grenscontroles op

12:41 uur - Frankrijk sluit grens niet maar voert grenscontroles wel op

11:39 uur - De politie Haarlemmermeer heeft station Hoofddorp dinsdagochtend ontruimd in verband met een mogelijke dreiging. Het publiek wordt tijdelijk met bussen vervoerd, twitterde de politie.

11:25 uur - NIEUWE EXPLOIE IN BRUSSEL - In de buurt van de Wetstraat in Brussel heeft nog een ontploffing plaatsgevonden. Volgens De Tijd is de explosie het werk van de explosievenopruimingsdienst (DOVO), die een verdacht pakketje uit voorzorg zou hebben opgeblazen.

Het Warandepark bij de Wetstraat wordt ontruimd. De Wetstraat is het centrum van de bestuurlijke macht in België.

11:21 uur - In het metrostation Maalbeek in Brussel zijn door de explosie mogelijk dertig doden gevallen. Dat meldt het Nieuwsblad op gezag van bronnen bij de politie. Vooralsnog houdt de brandweer het op tien.

11:18 uur - Grens tussen Frankrijk en België gaat dicht

11:17 uur - De veiligheidsmaatregelen op het centraal station van Antwerpen zijn dinsdagochtend verscherpt. Eerdere berichten dat het station werd ontruimd, zijn inmiddels weersproken.

Een aantal ingangen werd afgesloten. Er is geen treinverkeer meer tussen Antwerpen en Brussel, meldt de VRT.

10:59 uur - VID: Kans op vertragingen door grenscontroles na aanslagen Brussel

10:55 uur - NS: "Alle stations in en rond Brussel zijn afgesloten. Daarmee is het voor ons helaas niet mogelijk om onze reizigers te brengen. Per direct is besloten om geen treinen meer van en naar Belgie te laten rijden, tot nader order zullen we dan ook niet meer rijden van en naar België."

CENTRAAL STATION ANTWERPEN ONTRUIMD

10:47 uur - Het centraal station van de Vlaamse hoofdstad Antwerpen is dinsdagochtend ontruimd. Dat meldt de zender VRT.

10:33 uur - In verband met de bomaanslagen op diverse doelen in Brussel, heeft het ministerie van Justitie besloten de aanwezigheid van politie op grote Nederlandse stations uit te breiden. Dat maakte een woordvoerder van minister Ard van der Steur dinsdag in Den Haag bekend.

10:32 uur - De belangrijkste treinstations in Brussel zijn gesloten. Het gaat in ieder geval om Brussel-Zuid, Brussel-Centraal en Brussel-Noord. Reizigers wordt afgeraden naar of via Brussel te reizen.

10:25 uur - Mogelijk tien doden bij aanslag metrostation Maalbeek

10:17 uur - Brusselse tunnels afgesloten

10:11 uur - Reizigers melden dat de internationale trein naar Brussel niet verder rijdt dan Roosendaal.

10:09 uur - Een van de explosies die dinsdag plaatsvonden op het vliegveld van Brussel, betrof een zelfmoordaanslag. Dat meldt de Vlaamse zender VRT.