Clicky


Geodis gaat binnenlandse distributie-activiteiten van Almirall doen

Geodis gaat binnenlandse distributie-activiteiten van Almirall doen
09-02-2016 11:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

VENLO - Almirall, een internationaal farmaceutisch bedrijf met het hoofdkantoor in Spanje, heeft een contract getekend met logistiek dienstverlener GEODIS. De overeenkomst tussen GEODIS en Almirall omvat warehousing-activiteiten, zoals het ontvangen en opslaan van producten in verschillende locaties van magazijn in Venlo (Nederland). Daarnaast verwerkt GEODIS orders afkomstig van Almirall’s klanten. GEODIS verzamelt de betreffende orders, verpakt de zendingen voor transport en levert deze aan de geadresseerden.

GEODIS biedt Almirall de mogelijkheid om een ​​ruimte te delen van 55.000 m2 die is ingericht voor healthcare fabrikanten in de 120.000 m2 warehousing-campus in Venlo. Dit geeft de gelegenheid creatieve en flexibele oplossingen met betrekking tot de bezetting en de middelen te bieden. Dankzij deze campusorganisatie heeft  Almirall direct toegang tot GEODIS’ kennis, vaardigheden, apparatuur en bekwame medewerkers, met name op gebieden zoals Quality Management. 

Teresa de la Torre, Corporate Strategic Sourcing Manager & Affiliates Manager bij Almirall zegt: "Als onderdeel van een aanbestedingsproces, is GEODIS geselecteerd na een gedetailleerde evaluatie van de aangeboden mogelijkheden en de voorgestelde aanpak. GEODIS begrijpt de dynamiek en de sterk gereguleerde aspecten van de farmaceutische sector en beheert te allen tijde, een geschikt model voor het waarborgen van de kwaliteit." 

GEODIS is sterk vertegenwoordigd in Venlo, mede door de geografische ligging en de goede infrastructuur naar omliggende landen (met name Duitsland). De regio Venlo beschikt over een groot aanbod van logistiek vastgoed en vakbekwame medewerkers. De GEODIS warehousing-accommodatie profiteert van een sterk beveiligde omgeving: de toegang is beperkt tot geautoriseerde personen, de omgeving staat 24/7 onder camerabewaking en slagbomen maken het mogelijk om in- en uitgaande materiaalstromen en vervoerders controleren. 

Ton van Dreumel, Hoofd Business Development bij GEODIS in de Benelux: "Dit contract is voor GEODIS nog een bevestiging van onze leidende positie als logistiek dienstverlener in de healthcare sector. In Venlo zijn we trots op het beheer van een groot aantal klanten. GEODIS is in staat om haar expertise te bundelen. Dit is een aantrekkelijke mogelijkheid voor dergelijke fabrikanten.