Clicky


Uitgever TTM.nl en Logistiek Totaal, Eisma Industrial Media(EIM) failliet verklaard

Uitgever TTM.nl en Logistiek Totaal, Eisma Industrial Media(EIM) failliet verklaard
13-01-2016 09:35 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

LEEUWARDEN/DOETINCHEM - Voor de rechtbank van Leeuwarden is op dinsdag 12 januari 2016 een gedeelte van de Eisma Groep uit Leeuwarden failliet verklaard. Het gaat om EIM BV, tot 4 januari bekend onder de naam Eisma Industrial Media. Deze tak van Eisma Media is uitgeverij van onder meer TTM.nl en Logistiek Totaal.

TTM.nl kondigde begin december al aan dat ze de komende maanden geen blad meer zouden uitbrengen. Volgens de redactie van TTM zouden ze niet gaan stoppen maar was dit enkel "even een pas op de plaats om vernieuwd en sterker terug te komen in 2016". Dit heeft echter niet zo mogen zijn.

Volgens één van de medewerkers van TTM.nl heeft het terugbrengen van de frequentie van het blad TTM "geen enkel oorzakelijk verband met het faillissement." Hij voegt daar aan toe: "Alleen de werkmaatschappij is failliet, niet de titels."

Volgens de Kamer van Koophandel zouden bij deze tak van Eisma Media zo'n 20 werknemers zijn betrokken. De curator, Mr. R.S. van der Spek kon hier woensdagochtend nog geen duidelijkheid over geven.

Vaktijdschrift Truck & Transportmanagement (TTM) is een magazine voor de beide deelmarkten in het goederenverkeer over de weg: eigen vervoerders en beroepsvervoerders. Het blad informeert de lezer over bedrijfsauto’s en materieel in de vorm van testen, nieuwsberichten en productoverzichten en distributie cases, waarbij het accent sterk op praktijkervaring ligt.

Logistiek Totaal is vooral gericht op de logistiek manager, zodat die tot de juiste keuzes kan komen bij de aanschaf en het gebruik van investeringsgoederen. Door middel van artikelen en productnieuws geeft Logistiek Totaal een kijk op alle producten en diensten waar de logistiek manager in zijn gecompliceerde arbeidsomgeving mee te maken heeft.

Andere vakbladen die onder het faillissement van EIM vallen zijn Verpakking Totaal, Zakenauto, Bestelauto, Recycling Magazine Benelux, Bulk, Products4Engineers, Metaal Magazine en Aandrijftechniek.

Wat er met de bladen en bijbehorende websites gaat gebeuren is niet bekend. Het personeel geeft aan dat zij hopen dat de curator de bladen een kans op doorstart gunt.