Clicky


Touringcars uit binnenstad Delft geweerd

Touringcars uit binnenstad Delft geweerd
30-11-2015 10:55 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DELFT - Na het toeristenseizoen van 2016 komt er een verbod voor touringcars in de binnenstad van Delft. De overlast door touringcars op de Oude en Nieuwe Langendijk is dan voorbij.

Het college heeft dit besloten na uitgebreid overleg met de belanghebbenden. De invoering van het touringcarverbod per oktober 2016 geeft ondernemers, touringcaroperators en chauffeurs de tijd om hierop in te spelen. De gemeente ondersteunt Delft Marketing en de belangenorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer, KNV bij de communicatie. Daarmee wordt de branche in Nederland en Europa tijdig geïnformeerd.

Korte termijn

Vooruitlopend op het verbod voor touringcars neemt de gemeente vóór de start van het toeristenseizoen 2016 een aantal maatregelen op korte termijn. De Koepoortplaats wordt voor het eind van 2015 aangewezen als in- en uitstaplocatie. Touringcars mogen daar maximaal 30 minuten staan. Langer parkeren kan op het Zuidplantsoen. Verder komen er duidelijke borden naar de Koepoortplaats en het Zuidplantsoen zodat chauffeurs weten waar ze naartoe moeten. En de voetgangersoversteek aan de Van Miereveltlaan wordt verbreed zodat grotere groepen veilig en in één keer kunnen oversteken.

Effect

Deze maatregelen zijn bedoeld om het weren van touringcars uit het centrum per oktober 2016 succesvol te laten verlopen. Volgend jaar wordt bekeken of de maatregelen het beoogde effect hebben. Indien nodig zal worden bijgestuurd.