Clicky


Ook woensdag weer acties van Franse boeren op Franse snelwegen [update]

Ook woensdag weer acties van Franse boeren op Franse snelwegen [update]
29-07-2015 09:56 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

PARIJS - [update 9:56 uur] Weggebruikers in Frankrijk moeten woensdagochtend vanaf 09.00 uur opnieuw rekening houden met protestacties op de Pont de Normandie (A29). De Franse boeren hebben een zogenaamde 'barrage filtrant' aangekondigd. Waarschijnlijk wordt vooral vrachtverkeer tegengehouden, desondanks moeten ook automobilisten rekening houden met veel vertraging en kunnen de weg beter mijden.

Ook de gedeeltelijke blokkades brengen telkens zeer veel hinder met zich mee. Gisteren mocht het verkeer op de Franse A4 ook zo nu en dan passeren, maar de liepen de wachttijden enorm op. Bovendien wordt bij de protesten zoveel rommel gemaakt dat het opruimen ook uren duurt.

De VID raadt weggebruikers aan de A29 in ieder geval tot en met woensdagmiddag te mijden. De ervaring leert dat de (gevolgen van) de blokkades urenlang doorsudderen.

De Pont de Normandie is een belangrijke verbinding bij Le Havre.

De VID blijft benadrukken dat er altijd kans bestaat op wilde, onaangekondigde acties. Bijna dagelijks zijn er korte, spontane acties ontstaan. Weggebruikers kunnen hierdoor zomaar te maken krijgen met blokkades op regionale wegen. De waarschuwing geldt nog altijd voor heel Frankrijk.

Filterblokkades op D813 en N147

Update 9:56 uur: Vooralsnog blijft het rustig op de A29. Er zijn nog geen actievoerende boeren gesignaleerd. Echter Febetra meldt acties op de D813 in Castelculier, filterblokkade in beide richtingen en op de N147 van Limoges naar Poitiers, filterblokkade in de richting Zuid-Noord.