Clicky


Nieuwe cao gloort voor DHL Logistics

Nieuwe cao gloort voor DHL Logistics
01-07-2015 11:33 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - De onderhandelingen over een vernieuwing van de cao bij DHL Logistics zijn in een vergevorderd stadium. Er is weliswaar nog geen overeenstemming tussen de vakbonden en de logistiek dienstverlener, maar tijdens bijeenkomsten op dinsdag 7 en woensdag 8 juli hopen de cao-partijen een flinke stap te maken.

De bedrijfs-cao van DHL Logistics liep af op 1 april 2015. Sinds geruime tijd zijn vakbonden en de directies van DHL Freight, DHL Global Forwarding en DHL Supply Chain in overleg om te komen tot een vernieuwde cao.

Op woensdag 24 juni hebben de cao-partijen opnieuw gesproken over de gewenste wijzigingen. Arie van Dijk, bestuurder van FNV Transport & Logistiek: “We zijn overeengekomen de cao te wijzigen op basis van een aantal thema’s: werkgelegenheid/flexibiliteit, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, interne mobiliteit, inkomen en vergoedingen en algemene afspraken.”

Op dinsdag 7 juli en woensdag 8 juli zullen de cao-partijen weer bij elkaar komen. Daarnaast vindt er op 9 juli het laatste overleg plaats over de verlenging van het huidige sociaal plan. Van Dijk: “De verwachting is dat we in deze tweede week van juli op deze twee dossiers (cao en sociaal plan) tot een resultaat gaan komen.”