Clicky


GroenLinks wil grotere milieuzone in Rotterdam

GroenLinks wil grotere milieuzone in Rotterdam
27-05-2015 16:39 | Klimaat | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De Rotterdamse fractie van GroenLinks wil dat de milieuzone voor vervuilende auto's en vrachtwagens drie keer zo groot wordt als door het stadsbestuur wordt voorgesteld. Daarmee kan de hoeveelheid ongezonde roetdeeltjes met 60 procent worden teruggedrongen in plaats van met 40 procent.

De gemeente sluit vanaf 1 januari het noordelijk deel van Rotterdam binnen de ring af voor vervuilende voertuigen. GroenLinks-raadslid Arno Bonte juicht die maatregel van milieuwethouder Pex Langenberg toe. "Voor het eerst in de Rotterdamse geschiedenis weegt het recht op schone lucht zwaarder dan het recht op het rijden in een vervuilende auto."

Maar hij zou nog liever zien dat de maatregel ook in Rotterdam Zuid en in de gebieden buiten de ring van kracht werd. "Waarom zouden inwoners van een wijk als Blijdorp meer recht hebben op schone lucht dan inwoners van de wijk Charlois?"

GroenLinks doet morgen een voorstel om de milieuzone voor vervuilende auto's en vrachtwagens in de hele gemeente in te voeren. Ook stelt de partij voor om naast vervuilende auto's en vrachtwagens ook vervuilende scooters uit dat gebied te weren. Met die aanvullende maatregelen kan het aantal ongezonde roetdeeltjes met 60 procent worden verminderd.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE