Clicky


FNV wil dat overgeplaatst vakbondslid bij DSV oude functie terugkrijgt

FNV wil dat overgeplaatst vakbondslid bij DSV oude functie terugkrijgt
24-04-2015 10:18 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

VENLO - DSV moet per direct een kaderlid van de FNV zijn oude functie teruggeven. Dat is wat FNV voorzitter Ton Heerts vraagt in een brief aan de directie van het transportbedrijf.

Het kaderlid van de FNV onderhandelde vorige week maandag met de directie over een nieuwe cao en die onderhandelingen verliepen moeizaam. De dag erna kreeg het kaderlid te horen dat hij een andere baan, met minder verantwoordelijkheden, kreeg toebedeeld op een andere locatie die binnen twee maanden zou sluiten. Zijn leidinggevende heeft in een officiële reactie aangegeven dat het om een disfunctionerend kaderlid ging; dit blijkt nergens uit zijn positieve beoordelingen.

FNV voorzitter Ton Heerts: “We hebben dus alle reden aan te nemen dat de overplaatsing was vanwege de moeizame onderhandelingen. Deze gang van zaken is gewoon té toevallig. Er was eerder op nog geen enkel moment sprake van overplaatsing of een andere functie. We verzoeken de  werkgever dan ook dringend nogmaals aandachtig naar de hele situatie te kijken en hopelijk met hernieuwd inzicht tot bezinning te komen. De inzet van FNV is altijd om naar goed Nederlands gebruik door constructief overleg tot een oplossing te komen. Aan de andere kant houden wij alle opties open in het geval de juiste en te verwachten uitkomsten uitblijven.”