Clicky


Nederlandse chauffeur in Duitsland gepakt met 100 kilo hasj in zijn vrachtwagen

Nederlandse chauffeur in Duitsland gepakt met 100 kilo hasj in zijn vrachtwagen [+foto's]
27-03-2015 11:33 | Buitenland | auteur De Redactie

BAUTZEN(D) - Woensdagochtend 25 maart is op de Duitse A4 een 43-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur opgepakt nadat er 100 kilogram drugs in zijn vrachtwagen werden gevonden.

De man reed over de A4 richting Götlitz toen de politie de vrachtwagen staande hield. In eerste instantie leek de vrachtwagen zonder lading over de A4 te rijden. Maar bij nadere inspectie van de oplegger stuitten zij op meerdere zakken in de palletbak van de oplegger.

De vermoedens van de politie werden al snel bevestigd. In de palletbak lagen allemaal drugs. Ongeveer 100 kilogram hasj met een straatwaarde van ongeveer 750.000 euro.

Volgens de politie is dit één van de grootste drugsvangsten op de snelwegen in de deelstaat Saksen van de afgelopen jaren.

Het Openbaar Ministerie van Görlitz en de Douane van Dresden nemen het verdere onderzoek over van de politie. Uit onderzoek tot nu toe blijkt dat de drugs onderweg waren naar Noord-Europa.

De 43-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur wordt verdacht van illegale invoer van verdovede middelen in aanzienlijke hoeveelheden. In Duitsland staan hier gevangenisstraffen van twee tot vijftien jaar op.