Clicky


Vetipak en Bakker Logistiek slaan handen ineen

Vetipak en Bakker Logistiek slaan handen ineen
09-02-2015 16:47 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ZEEWOLDE/OSS - Op 1 januari 2015 zijn Vetipak en Bakker Logistiek een partnership aangegaan. Dat maakte de bedrijven vandaag bekend. De verpakkingsactiviteiten van Bakker Logistiek worden vanaf dan ‘in house’ verzorgd door Vetipak External BV. Voor beide bedrijven is het een belangrijke stap in verdere optimalisatie van de supply chain: “Dit is het model van de toekomst.”

Vetipak External is een volle dochter van co-packspecialist Vetipak uit Oss. Het dochterbedrijf verzorgt alle in house-activiteiten van Vetipak en neemt nu dus ook de verpakkingsactiviteiten van Bakker Logistiek in Zeewolde en Tilburg over. Daarbij gaat het in eerste instantie vooral over confectionary en koel- en versproducten. Over activiteiten in het nieuwe warehouse van Bakker Logistiek in Willebroek (België) wordt nog gesproken.

Strategie

Door deze samenwerking met Bakker Logistiek ontstaan de vierde en vijfde locatie waar Vetipak een ‘in house’ partnership heeft. Eerder initieerde Vetipak al soortgelijke alternatieven in Breda (2011), Tilburg (2012) en Ridderkerk (2013). Volgens Mark van der Burgt, chief commercial officer bij Vetipak, zal die lijn alleen maar sterker doorgezet worden: “Het is onze missie om zoveel mogelijk kosten uit de supply chain te halen. Nu gebeurt dat nog grotendeels op onze eigen locaties, maar een co-packer biedt de meeste toegevoegde waarde als hij – letterlijk – direct na de productiefase zit, of als we zo laat mogelijk kunnen ontsluiten.”

De samenwerking met Bakker Logistiek past dan naadloos ook in de Vetipak-strategie: “Dit is het model van de toekomst. Zij zijn de experts op het gebied van logistiek, wij op het gebied van co-packing. Met co-creatie bij de ‘bron’ optimaliseren we de supply chain en minimaliseren we de kosten. Dat is een model dat zich inmiddels meer dan bewezen heeft en waar wij sterk op inzetten. Het zou me bij wijze van spreken niet verbazen als wij over tien jaar nog maar één eigen fabriek hebben en bij het merendeel van onze partners in house zitten. Dáár halen we namelijk de meeste complexiteit uit het proces.”

Ketenoptimalisatie

Herman Roose, algemeen directeur van Bakker Logistiek, sluit zich daarbij aan: “Wij doen graag waar wij goed in zijn: logistieke ketenregie, warehousing, transport en distributie. De activiteiten die daar dienstbaar aan zijn, kunnen het beste gedaan worden door echte specialisten. Het partnership met Vetipak is daar een voorbeeld van: samen optimaliseren we de keten door de vervoersstromen te reduceren, de productiviteit te verhogen en de kostprijs te verlagen.”

Het partnership met Vetipak voelt voor Roose als zeer vanzelfsprekend aan: “Wij kiezen voor duurzame partnerships met partners die een vergelijkbare bedrijfscultuur hebben. Vetipak is net als wij wendbaar en heeft die ‘getting things done’-mentaliteit, zonder operational excellence ook maar één seconde uit het oog te verliezen. Daardoor vormen we een uitstekende match.”

Foto's

  • J.Roeland
    Bakker Groep