Clicky


Duitse politie haalt vervormde trailer met gebreken van de weg

Duitse politie haalt vervormde trailer met gebreken van de weg [+foto's]
28-01-2015 16:53 | Overtredingen | auteur De Redactie

KASSEL(D) - Dinsdagmiddag heeft de Duitse verkeerspolitie een vrachtwagen van de weg gehaald. Op de A7 zagen zij een vrachtwagen rijden waarvan de trailer helemaal vervormd en scheef was en waar ze de lading duidelijk door de zeilen zagen steken.

De politie loodste de Tsjechische vrachtwagen naar een parkeerplaats en heeft daar de vrachtwagen doorzocht. Toen de politie de deuren opende vielen de eerste delen van de lading er al uit.

De lading bestond uit balen en dozen textiel. De lading zat niet goed beveiligd en deze trailer was niet geschikt voor het vervoeren van dit soort lading, meldt de politie.

Daarnaast vonden de agenten allerlei gebreken aan de vrachtwagen. Zo waren twee banden van de trailer poreus en hadden schade. Het frame was op meerdere plekken verroest. De trekker had een barst in de voorruit.


Uiteindelijk heeft de politie verboden om verder te rijden. De 35-jarige Tsjechische vrachtwagenchauffeur kan een boete tegemoet zien voor het onvoldoende vastzetten van de lading. Daarnaast wordt ook een procedure tegen het transportbedrijf gestart.