Clicky


Wegblokkades in Frankrijk

Wegblokkades in Frankrijk [+foto's]
19-01-2015 10:22 | Buitenland | auteur De Redactie

PARIJS - In Frankrijk zijn wegblokkades aan de gang. De acties duren mogelijk tot en met dinsdag 20 januari. Industrieterreinen en olieraffinaderijen zijn eveneens geblokkeerd.

Momenteel staan er vrachtwagencolonnes op de ring van Caen en Rouen, in Bassens ten noorden van Bordeaux, aan de ingang van veiling van Corbas (dicht bij Lyon), in de haven van Gennevilliers aan de kant van Parijs en ook in Libercourt (Pas de Calais).

Een filterblokkade werd gesignaleerd in Vestas en Gironde, op een afrit van de A63 richting Boyonne. Ook in de buurt van Brest en Metz zijn acties gepland, evenals rond het platform van Roissy, meldt de Belgische transportfederatie Febetra.

De blokkades worden georganiseerd door de transportbonden die hiermee druk willen zetten op de cao-onderhandelingen. De bonden willen minsten 1 tot 3 procent loonsverhoging en een dertiende maand. Echter de werkgevers betalen nu steeds vaker het minimumloon. Volgens de bonden zijn de lonen in de transportsector al zeker drie jaar bevroren.