Clicky


Personeel verrast directie Feenstra Transport vanwege 95-jarig bestaan

Personeel verrast directie Feenstra Transport vanwege 95-jarig bestaan
18-01-2015 10:08 | Transport | auteur De Redactie

DAMWOUDE - Op de nieuwjaarsreceptie van zaterdag 17 januari heeft het personeel van Feenstra Transport uit Damwoude de directie in het zonnetje gezet. Dit jaar bestaat het bedrijf 95 jaar. Een unieke gebeurtenis in het noorden van het land. Er zijn weinig transportbedrijven die zo lang bestaan. Vooral in deze tijden. 

Het personeel heeft een spiegel overhandigd met daarop een afbeelding van een vrachtwagen uit de oude doos. De vrouwen van de directie kregen een mooie bos bloemen.

Feenstra Transporten B.V. uit Damwoude, is op 1 januari 1920 opgericht door de heer W. F. Feenstra sr. Aanvankelijk werd er vervoerd met bakfiets en paard en wagen. Na enkele jaren werd een motorboot aangeschaft, waarmee men boter en kaas vervoerde naar de Frico in Leeuwarden. Als retourvracht nam men stukgoed en veevoeders mee. 

Eind twintiger jaren werd er een vrachtwagen aangeschaft. Een zogenaamde Willy' s Overland. Ook werd in die tijd begonnen met veevervoer naar Leeuwarden en Groningen. Het bedrijf groeide gestaag. In 1939 werd zoon, F. W. Feenstra in het bedrijf opgenomen.

Na de oorlog werd de zaak weer ter hand genomen en wel met de bekende Mack en GMC trucks. In de naoorlogse periode werd veel aan wegenbouw en grondwerk gedaan. De tijden veranderden en in 1980 werd de laatste kipauto van de hand gedaan en werd er voorzichtig begonnen aan internationaal transport.

Dat resulteerde in dat Feenstra Transporten B.V zich in 1985 ging specialiseren in koeltransport. Tevens werden er opleggers en trekkers met kranen aangeschaft. Na de derde generatie met Willem F. Feenstra, staat nu de vierde generatie aan het roer met Feije en Albert Feenstra, klaar voor de toekomst.