Clicky


100 ontslagen door reorganisatie bij Post-Kogeko

100 ontslagen door reorganisatie bij Post-Kogeko
24-11-2014 11:03 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

MAASDIJK - Het wegvallen van een grote klant en een aantal faillissementen in combinatie met de voortdurende druk op de tarieven zijn voor dienstverlener Post-Kogeko aanleiding tot het doorvoeren van 'strategische aanpassingen'.

Post-Kogeko heeft besloten zich volledig te concentreren op haar oorspronkelijke activiteiten, te weten Contract Distributie voor de retail, geconditioneerd (groupage) vervoer in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk en Zeecontainertransport.

Gevolg van deze strategische aanpassing is dat een reorganisatieplan moet worden doorgevoerd. De uitvoering hiervan leidt tot het vervallen van circa 100 arbeidsplaatsen. Tijdens het doorvoeren van de reorganisatie blijft het volgens afspraak tijdig beleveren van de klanten zoals altijd centraal staan.

Gevolgen medewerkers

Op 21 november zijn de medewerkers en de ondernemingsraad geïnformeerd en zijn voorts de vakorganisaties uitgenodigd voor overleg.

Post-Kogeko heeft vestigingen in Maasdijk, Ridderkerk, Roelofarendsveen en diverse standplaatsen verspreid over het land. Bij het bedrijf werken op dit moment ruim 750 medewerkers. De vloot bestaat uit ruim 370 trekkende eenheden en circa 415 getrokken eenheden.