Clicky


Grote brand uitgebroken bij afval- en schroothandel Regelink in Kampen

Grote brand uitgebroken bij afval- en schroothandel Regelink in Kampen [+foto's]
22-10-2014 10:58 | Brand | auteur De Redactie

KAMPEN - Bij een schroothandel op een industrieterrein in Kampen is woensdagochtend brand uitgebroken. De brand was rond 13.00 uur onder controle, maar de bluswerkzaamheden gaan de hele dag duren, meldt de gemeente Kampen. Politie en brandweer adviseren inwoners van de stad uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

De gemeente Kampen meldt op haar website dat bij de brand het giftige blauwzuurgas is vrijgekomen. Het gaat om kleine hoeveelheden, licht een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland toe. Volgens hem is daarom geen sprake van gevaar voor de volksgezondheid.

De rook is wel hinderlijk voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen. Vier bedrijven in de buurt van de schroothandel hebben het advies gekregen het werk voorlopig stil te leggen. Scholen in de omgeving van de brandhaard hebben hun leerlingen vrijaf gegeven.

De brand bij schroothandel Regelink op industrieterrein Haatlandhaven brak rond 09.00 uur uit. De rookpluim is van grote afstand te zien. Het luchtalarm is afgegaan en er is een NL-Alert verstuurd. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt bij de brand.

Brandweerkorpsen uit de hele regio proberen het vuur onder controle te krijgen. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De gemeente Kampen heeft een telefoonnummer geopend voor informatie over de brand.

De Verkeersinformatiedienst (VID) adviseert automobilisten op de N50 om ramen gesloten te houden en de airco uit te zetten. De provinciale weg loopt direct langs de stad.

De schroothandel was enkele jaren terug verwikkeld in een rechtszaak vanwege fraude met chemisch afval, waaronder loodaccu's. (Novum)