Clicky


Rotterdams personeel van geldtransportbedrijf Brink's gaat actievoeren

Rotterdams personeel van geldtransportbedrijf Brink's gaat actievoeren
20-10-2014 23:08 | Overig | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Het personeel van de Rotterdamse vestiging van geldtransportbedrijf Brink's gaat actievoeren. Ruim zeventig medewerkers stemden daar maandagavond mee in, bevestigt een woordvoerder van CNV Vakmensen. Een staking wordt niet uitgesloten.

De medewerkers van de vestiging in Rotterdam werden maandagavond bijgepraat door de vakbonden over het massaontslag. Bij het bedrijf verdwijnen zeshonderd van de 1080 banen doordat de grootste klant, de Rabobank, vertrekt.

De vestiging in Rotterdam gaat dicht en voor de 150 werknemers betekent dit ontslag of noodgedwongen overstappen naar de concurrent. Veel werknemers geloven volgens de vakbond niet in een goede afloop en willen actie. "Het zal niet op korte termijn tot een staking komen, maar er is veel actiebereidheid", aldus de zegsman.

Het personeel en de vakbonden FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen hebben afgesproken voor eind volgende maand weer bij elkaar te komen om de actieplannen te bespreken. Volgens de woordvoerder ligt het voor de hand dat ook werknemers van andere vestigingen actie willen voeren.

De bijeenkomst van maandag was al gepland. Op de agenda stond een eindbod van Brink's voor een nieuwe cao. De leden wezen het bod af. Dat gebeurde eerder ook al bij de andere vestigingen van het geldtransportbedrijf. (Novum)