Clicky


Recentelijk overgenomen Betras Carrosserieën BV failliet verklaard

Recentelijk overgenomen Betras Carrosserieën BV failliet verklaard
02-09-2014 11:28 | Faillissementen | auteur De Redactie

VENLO - Voor de rechtbank van Limburg is maandag 1 september Betras Carrosserieën BV failiet verklaard. Het bedrijf heeft twee vestigingen in Venlo en in Heeze.

Op de website van het bedrijf staat te lezen dat het bedrijf zeer recentelijk, namelijk op 1 juli 2014, werd overgenomen door TIP Trailer Service. "Met de overname gaat TIP Trailer Services haar activiteiten in Venlo per 1 juli 2014 fors uitbreiden en speelt in op de toenemende vraag naar flexibele diensten in de transportindustrie.", meldt TIP.

De oorzaak van het faillissement is op dit moment nog niet bekend. Curator mr. van den Brink was dinsdagochtend niet in de gelegenheid om verdere toelichting te geven op het faillissement.

Volgens de laatste gegevens van de Kamer van Koophandel werken er circa 31 werknemers bij het bedrijf.

TIP Trailer Services laat dinsdagmiddag aan de redactie het volgende weten: "Per 1 juli 2014 heeft TIP Trailer Services de bedrijfsactiviteiten (werkplaats en personeel) van Betras Carrosserieën BV overgenomen. Het faillissement van Betras Carrosserieën BV als zodanig heeft geen invloed op de bedrijfsvoering van de door TIP Trailer Services overgenomen werkplaats. De diensten en services van TIP Trailer Services zullen ongewijzigd geleverd worden vanuit de overgenomen werkplaats. De eerder door TIP aangekondigde strategie van groei blijft eveneens ongewijzigd."

"Klanten kunnen gewoon terecht bij TIP Trailer Services, zowel op de verhuur vestiging Celsiusweg 16, 5928 PR Venlo als bij de Workshop op Samuel Morsestraat 11, 5928 LZ Venlo", voegt het bedrijf er nog aan toe.

Betras carrosserieën bv is gespecialiseerd in de verkoop en bouw van open laadbakken, plywood-, aluminium-, schuifzeil- en geconditioneerde gesloten carrosserieën, aanhangwagens en opleggers en specifieke opbouwen geheel uitgevoerd naar klantenwens.

Tevens beschikt het bedrijf over een eigen schadeherstelafdeling en spuiterij, verzorgen zij onderhoud en reparatie aan getrokken materieel, laadkleppen, laadkranen en koelmachines en zijn zij leverancier van carrosserie-, chassis- en laadklep gerelateerde onderdelen.

Of het bedrijf een doorstart zal maken is op dit moment eveneens onbekend.