Clicky


Personeel Cosmo Trucks Leeuwarden en Bolsward wil zelf vestigingen doorstarten

Personeel Cosmo Trucks Leeuwarden en Bolsward wil zelf vestigingen doorstarten
02-09-2014 09:13 | Faillissementen | auteur De Redactie

ZWAAGWESTEINDE - Werknemers van de Cosmo Trucks vestigingen in Leeuwarden en Bolsward hebben aangegeven zelf deze vestigingen te willen doorstarten.

"Wij willen ons richten op reparatie en onderhoud", zegt clustermanager Anne Blijker van Cosmo Trucks Leeuwarden dinsdagochtend in de Leeuwarder Courant. Bij de Cosmo vestiging in Leeuwarden zijn zo'n twintig mensen werkzaam. Bij de vestiging in Bolsward ongeveer tien.

Volgens Blijker draaiden de beider Friese vestigingen nog altijd winst en daarom levensvatbaar. Hij spreekt dan ook de hoop uit dat de curatoren de werkgelegenheid zwaar laten meewegen.

Rieks Rozeman, tot 2011 directeur van Cosmo Friesland en huidig directeur van de niet failliete Scandinavische tak zegt dat hij vermoedt dat in Friesland de DAF-dealers Sent Waninge en Esa in de race zijn voor een overname van de Cosmo vestigingen, inclusief de vestiging in Heerenveen, in Friesland.

Continuïteit

DAF zelf zegt in gesprek te zijn met zowel DAF-dealers als externe partijen om de DAF-dealers in de diverse regio's weer ingevuld te krijgen. "Wij betreuren dit faillissement ten zeerste en realiseren dat het onze prioriteit is, met het oog op de bedrijfsvoering van onze klanten, de dienstverlening op het gebied van onderhoud en reparatie voor onze klanten veilig te stellen", meldt een woordvoerder van DAF.

Totdat bekend is of en wie de diverse Cosmo vestigingen zal doorstarten kunnen transportbedrijven terecht bij het gehele DAF dealer netwerk verspreid over het land. "Als DAF Trucks is er ons alles aan gelegen de service weer op het niveau te krijgen waar die als marktleider behoort te zijn; professioneel en in de nabijheid van het bedrijf."