Clicky


Arrestaties voor stelen rijplaten en rijden zonder geldig vrachtwagenrijbewijs

Arrestaties voor stelen rijplaten en rijden zonder geldig vrachtwagenrijbewijs
23-04-2014 20:16 | Criminaliteit | auteur De Redactie

VIANEN - Vier verdachten van rijplaatdiefstal moesten afgelopen week aan het politiebureau verantwoording afleggen. De politie kwam hen op het spoor na een melding van een gedupeerde. Hij reed half april op de A15 achter een vrachtwagen met daarop mogelijk gestolen rijplaten.

De rijplaten bleken bij nader onderzoek te zijn gestolen in Vianen. Kort na de melding hield de politie een 29-jarige man uit Waardenburg aan. Hij probeerde zich aan zijn aanhouding te onttrekken door zijn vrachtwagen achter te laten op de Dreef in Wadenoijen. Na zijn aanhouding bekende hij de diefstal. Tijdens het verhoor werd ook duidelijk dat hij niet in het bezit was van een vrachtwagenrijbewijs. Voor beide vergrijpen maakte de politie proces-verbaal op.

82 rijplaten, 64.000 euro

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat er tussen 11 en 14 april in de gemeente West Maas en Waal 46 rijplaten zijn gestolen met een totale waarde van 37.000 euro. In dat zelfde weekend werd er ook aangifte gedaan van de diefstal van 36 rijplaten in Vianen met een totale waarde van 27.000 euro. Er kwamen nog drie verdachten in beeld, een 24-jarige man uit Waardenburg, een 50-jarige man uit Geldermalsen en een 25-jarige man uit Zeist. Afgelopen week werden ook zij over de diefstallen aan de tand gevoeld.

Meerdere diefstallen

De politie lostte met dit onderzoek drie andere diefstallen van rijplaten op. In Den Bosch werden een keer 16 en een keer 21 platen weggehaald, met een totale waarde van 28.600 euro. Ook bij een diefstal in Rosmalen namen de verdachten rijplaten weg. Toen ging het om 13 rijplaten voor een bedrag van 10.400 euro. Deze laatstgenoemde diefstallen werden gepleegd tussen 26 maart en 14 april. De politie verwacht binnenkort het proces-verbaal in te sturen naar justitie.